tisdag 1 juni 2010

Fortsättning på vatten... Nu i form av regn!

Mitt söta charmiga lilla hus uppe på berget har förvandlats till en krigszon. Trots att vi spenderat en hel del tid där upp dom senaste helgerna så har det förbaskade regnet ställt till det. Nu finns det ett antal påbörjade projekt som ska avslutas. Men nu till helgen ser faktiskt prognoserna ut att vara på vår sida. Kanske kan få göra klart taket på härbret iaf!

Förstadiet till mitt efterlängtade trädäck. Helgens planer: Få upp det sista gruset och påbörja bjälklagret samt avlägsna den gamla trappan.

Förebild på taket. Höstens kreativa lagning höll för snön och verkar tom ha stoppat upp läckan i taket.
I dagsläget är hela taket klätt i papp och läkten på plats: Helgens projekt: Upp med plåten och måla dom nya vindskivorna. (Går rött tak och blåa vindskivor ihop? Vet ej men det visar sig, annars blir det till att måla om en annan helg)

Här har inte jag något pågående projekt förutom att ta bort den gamla bråten. Fullt med bråte på gården så blir några vändor till tippen!

Snickarna var uppe och påbörjade avslutet förra veckan. Förhoppningsvis har dom gjort klart den här veckan så då är det tapetsering på schemat också. Kan ju vara bra att ha innejobb också om vårt regnflyt fortsätter!

Nu ska jag lägga mig och vårda min förkylning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar