måndag 22 juni 2009

Midsommarnas-Midsommar i Jöns-Pelles anor

Så då har årets bästa helg och överlägset bästa högtid passerat. Trots höga förväntningar klarade midsommaren åter igen leva upp till sitt rykte. Midsommaraftonen spenderades inomhus. För första gången gav vi uppmot kylan och körde middagen inne på en gång. Men det var mysigt det med. Kunde koncentrera sig på snapps och snappsvisor istället för tjocka tröjor och mygg. 13 stycken blev vi tillslut och som alltid gick vi ut hårt. Men roligt var det!

Middag vid ett uppdukat långbord. Sill å potäter som vanligt, kycklingklubbor, sallad och ägghalvor. Gött!
Efter middagen fortsatte festen i olika delar av huset. Lekar i "vardagsrummet", djupa diskussioner i köket och mer musik i "matrummet". Grabbarna i hatt såg lika stiliga ut hela kvällen!


Som vanligt var det lite segt att vakna till liv på lördagen men efter det traditionella badet, i extra kallt vatten i år, började dom flesta vakna till liv. 4/5 av grabbgänget från Uppsala-Stockholm åkte hem på eftermiddagen. Vi övriga plockade fram grillen och fick äta våran måltid ute även om det var bra kyligt. Sedan in i värmen framför brasan och åter igen lite lekar. Ett tag kunde man tro att vi var med i en Japansk TV-show. Hai, Honda och Huda (hm det senaste gjordes nog om av dom flesta), tre uttryck med gester är allt man behöver för en lyckad lek. Tack Åsa för den. Sen så var ju plus-plus ett måste också! Ingen midsommar utan plus-plus. Tack Anki för den =)

Kvällen avslutades på Dössberget i en på tok för rosa klänning! Trots försök att tona ner det med en mörk jacka stack jag ut som en lysmask! Hade nog missat att modet i Bjurs är grått, svart och blått!

Tack för en jättetrevlig midsommar samtliga deltagare!! (även om dom flesta inte får läsa min blogg :) )

2 kommentarer:

  1. Tack själv Jöns-Soffejja för en rolig midsommarfest! =)

    Lycka till med Mats och da dass! ;)

    pussis /anx

    SvaraRadera